Korio

Of we nu kijken naar ons leven van alle dag, onze relaties, onze persoonlijke ontwikkeling, onze professionele carrière of naar ons bedrijf, ieder mens heeft doelen. Vervolgens bereiken we onze doelen wel, of juist niet.

Wanneer we onze doelen niet bereiken kan dat zijn omdat we iets anders bereiken dat ons ook tevreden stemt. Soms echter zien we dat onze inspanningen, onze keuzes en ons gedrag het gewenste doel niet dichterbij brengen. En toch kunnen we niet anders. Bijvoorbeeld omdat we worden gedwongen door de omstandigheden of door de keuzes van anderen.

Het is goed om in zo’n situatie afstand te nemen en jezelf te vragen wat zou kunnen helpen. In de praktijk blijkt dat het nog niet eenvoudig is om de antwoorden op deze vraag zelf te formuleren.

Ik maak dan graag het verschil.

Dat doe ik door te vragen en luisteren en alles wat er verder nodig is om ervoor te zorgen dat je jouw eigen antwoorden formuleert. Zodat je daarna jouw doelen wel realiseert; door datgene te ‘doen wat werkt’.

Het woord ‘Korio’ komt uit het Maori en betekent ‘stroomversnelling’. De groene spiraal in het logo van Korio is een gestileerde vorm, gebaseerd op het ontluikende blad van de zilvervaren. In de Maori-cultuur is deze spiraalvorm of ‘Koru’ het symbool voor een nieuw begin.

Een ‘stroomversnelling’ en ‘een nieuw begin’ door vanaf nu te ‘Doen wat Werkt!’