Goede voornemens

coach breda voornemens

Coach Breda & Voornemens

In de aanloop naar een nieuw jaar denken veel mensen aan veranderen. Een nieuw begin met een frisse start. Meer balans of meer focus? Of misschien wel leuker en met meer plezier? We wensen het onszelf en anderen en steken daarna vuurwerk af. Vanuit het oeroude bijgeloof dat we daarmee succes afdwingen. Door met herrie de kwade geesten te verjagen.

Oud gedrag loslaten

Verandering lijkt aan het einde van het jaar belangrijker te worden. In de weken van de goede voornemens. Maar goede voornemens brengen nog geen verandering. Volgens Milton Erickson, een vooraanstaand psychiater uit de vorige eeuw, zijn mensen vergroeid met hun gedrag. Oud gedrag loslaten is daarom niet eenvoudig. Zelfs niet wanneer dat oude gedrag onhandig of schadelijk is.

Daarbij vergroeien mensen niet alleen met hun eigen gedrag. We raken ook vergroeid met elkaars gedrag. Mensen passen hun gedrag snel en onbewust aan, aan wat gangbaar is in hun omgeving. Om zelf te kunnen veranderen hebben ze dus ook bevestiging nodig vanuit onze omgeving. Dat zit diep in de menselijke aard en maakt veranderen nog uitdagender.

Coach Breda, Voornemens & Betrokkenen bewust betrekken

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & voornemens is jouw verandering belangrijk maken voor je omgeving. Om te kunnen veranderen mag je er dus ook nog voor zorgen dat iedereen die betrokken is bij jouw verandering die verandering ook belangrijk vindt. Alles bij elkaar lijkt veranderen misschien nog niet zo eenvoudig en eigenlijk valt dat reuze mee. Als je maar precies weet wat je te doen staat en optimaal gebruik maakt van waar je al goed in bent.

Als je over die boeg wilt gooien neem dan gewoon een coach in de arm. Daarmee is je succes al verzekerd en kan je het vuurwerk dus achterwege laten.