Gewoontedieren

coach breda gewoontedieren

Coach Breda & Gewoontedieren

Veranderen en goede voornemens. Rond de jaarwisseling proberen veel mensen zich met goede voornemens te ontworstelen aan oude gewoontes. In de praktijk draait zo’n 80% van die goede voornemens nergens op uit. Volgens sommige onderzoekers leidt dat weer tot zoiets als ‘Blue Monday’: Een dag waarop mensen massaal gedeprimeerd raken omdat ze onder ogen zien dat hun goede voornemens nergens toe hebben geleid

Voldoening

Wat mij betreft kleeft er altijd iets moois aan goede voornemens: Wanneer je goede voornemens hebt, dan heb je aandacht besteed aan wat voor jou belangrijk is of aan wat jou voldoening geeft. Misschien heb je zelfs de vinger kunnen leggen op wat jij kan doen om nog gelukkiger te worden. En aandacht is de basis van veranderen

Waan van de Dag

Want ‘alles wat je aandacht geeft komt naar je toe’. Eigenlijk weten we dat allemaal wel. En er is focus en discipline nodig om aandacht te houden voor datgene wat tijdens de jaarwisseling nog zo belangrijk was. Zeker wanneer je in het nieuwe jaar weer wordt meegezogen in de waan van alle dag. In allerlei zaken die misschien minder belangrijk zijn voor jou, maar waar wel bloed uit loopt.

Coach Breda, Gewoontedieren & Rituelen

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & gewoontedieren is veranderen met rituelen. Wij mensen zijn gewoontedieren, we houden van routine en regelmaat. We raken daarom snel vertrouwd met ‘rituelen’ en dat is goed nieuws. Rituelen zijn namelijk heel bruikbaar wanneer we iets nieuws willen bereiken. Zo kan je bijvoorbeeld met korte ‘dagelijkse rituelen’ makkelijker aandacht houden voor datgene wat echt belangrijk voor je is: Door bijvoorbeeld iedere avond 5 minuutjes te gebruiken om op te schrijven wat jouw dag je heeft gebracht en waar jij dankbaar voor bent.

Korio wenst je voor 2018 liefde, gezondheid, succes en veel nieuwe rituelen.