Vacare of Vacantis?

coach breda vacare

Coach Breda & Vacare

De afgelopen maand heb ik veel mensen gesproken die toe waren aan ‘vakantie’.

Het woord ‘vakantie’ is via het Frans terug te voeren op het Latijnse woord ‘vacantis’, dat ‘leegte’ betekent. En toevallig of niet, vakantie betekent voor veel mensen inderdaad ‘even helemaal niets!’. Afstand nemen van kleine- en grote ergernissen om jezelf zo weer op te laden voor een frisse start. In dat licht is het boeiend dat onderzoek laat zien dat een op de drie werknemers, juist tijdens vakanties, in de verleiding komt om op zoek te gaan naar een andere baan.

Vacantis of vacare?

Ons woord ‘vakantie’ blijkt echter ook verwant te zijn aan het Latijnse woord ‘vacare’. Vacare betekent zoveel als ‘tijd en ruimte hebben om je te wijden aan wat belangrijk is’. In het licht van het voorgaande zou een interessant ‘vacare-vraagstuk’ dan kunnen zijn: ‘Zal er in een andere baan werkelijk iets voor me veranderen, wanneer ik daar blijf doen wat ik al deed?’.

Coach Breda, Vacare & Doel voor ogen

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & vacare is bewust pas op de plaats maken. Voor iedereen die een echt frisse start wil maken, geldt dat dit onder handbereik komt met het beantwoorden van eenvoudige vragen als: Wat wil ik bereiken en wat heb ik al? Wat moet er nog gebeuren en met wie kan ik daarin samen optrekken? Wat gaat ons dat dan opleveren en wanneer? En als het ons gelukt is, hoe gaan we dat dan vieren?

Korio staat voor stroomversnelling en een nieuw begin. Typeringen die wat mij betreft net zo goed passen bij het begin van heerlijke vakanties als bij de periodes ertussenin. En of het voor jou nou vooral ‘vacantis’ gaat worden of toch iets meer ‘vacare’, Korio en Esprit & Elan wensen je een onvergetelijk mooie zomer en een fijne frisse start!