Emotie

coach breda emotie

Coach Breda & Emotie

Afgelopen week bracht de NOS het nieuws dat elanden in Alaska hunkeren naar de lente. Ze zijn ‘wintermoe’ en ze gedragen zich daarom agressief en vallen zelfs mensen lastig.

Ook in ons land zien we dat verlangen naar lente. En voor sommige mensen is de behoefte aan lenteweer eveneens aanleiding om anderen lastig te vallen. Overigens klagen diezelfde mensen waarschijnlijk ook wel weer wanneer het kwik straks stijgt. Voor sommige mensen is het nu eenmaal niet snel goed.

Er zijn zo wel wat parallellen te vinden tussen weer en werk. Als manager doe je het ook niet snel goed en ben je bijvoorbeeld of een ‘heethoofd’ of juist een ‘koude kikker’.

Ongewenste wrijving

Als we naar sterke teams kijken zien we dat die gekenmerkt worden door de afwezigheid van ‘depressies’: Geen ongewenste wrijving en terugkerende emoties. Want wanneer de gemoederen eenmaal verhit zijn, ben je als manager eigenlijk altijd te laat en kan je alleen nog maar blussen. Daarom wil je dergelijk gedoe gewoon voor zijn.

Coach Breda, Emotie & Ieders drijfveren kennen

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & emotie is de drijfveren van je medewerkers kennen. Omdat je daarmee precies weet hoe de hazen lopen en waar je naar moet kijken. Vervolgens is het zaak om die ‘barometer’ met één oog in de gaten te houden: Zodat je veranderingen herkent en bijtijds door hebt wie uit zijn bed drijft van de warmte of wie juist de veren opzoekt vanwege de kou.

In sterke teams worden ‘de drijfveren van medewerkers’ benut voor ‘plezierige aandacht’ en het vermogen om tijdig en effectief te handelen. Zo kan je als manager doorlopend en met een warm hart, ieders hoofd koel houden.