Diversiteit

coach breda diversiteit

Coach Breda & Diversiteit

Terwijl in het Zuiden van ons land bijna iedereen een masker heeft opgezet, wordt de President van Amerika dezer dagen steeds verder ontmaskerd. Dat levert mooie inzichten op. In de New York Times las ik bijvoorbeeld een artikel over de moeilijkheden die Trump ondervindt bij het formeren van zijn regering.

Om de overdracht van de macht snel en soepel te laten verlopen deed het team van Trump een beroep op Elliot Abrams. Adams is een zeer invloedrijk lid van de Republikeinse partij. Deze Abrams, zelf beoogd minister van Buitenlandse Zaken, stelde vervolgens een lijst op met kandidaten. Trump weigerde naar verluid echter iedereen op deze lijst inclusief Abrams zelf, omdat ze zich tijdens zijn campagne kritisch over hem hadden uitgelaten.

Loyaliteit

Daarmee werd het samenstellen van de ministersploeg echt een lastig karwei. Enerzijds bleken er weinig geschikte Republikeinen te vinden die nooit kritiek op Trump hadden geuit. Anderzijds bleken er nog minder bereid te zijn tot onvoorwaardelijke loyaliteit aan deze POTUS. Waarschijnlijk omdat deze volgens kenners gebukt gaat onder een narcistische, antisociale en paranoide persoonlijkheidsstoornis.

Coach Breda, Diversiteit & Een stip op de horizon

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & diversiteit is weten wat je wel wilt bereiken. Wat misschien wel het meest opvalt is dat dit selectieproces niet draait om geschiktheid, maar om ongeschiktheid. Of op meer conceptueel niveau: Het gaat niet om wat de kandidaten zijn maar om wat ze niet zijn. Dat laatste komen we in onze praktijk wel vaker tegen. Wij mensen hebben nu eenmaal sneller vertrouwen in mensen die er hetzelfde uitzien en zich hetzelfde gedragen. En dat terwijl groepsdynamiek per definitie gebaat is bij diversiteit,

Voor het samenstellen van sterke teams is het dus goed om op onze hoede te zijn voor dat kleine Trumpje dat ook in ieder van ons huist.