Veranderen

Coach Breda snel resultaat

Coach Breda & Snel resultaat

Veranderen is een ‘dingetje’. Voor mensen in het algemeen. Mensen zijn tenslotte gewoontedieren. We houden van routines en daar is ons brein nu eenmaal ook op ingesteld. We gaan zuinig om met onze energie. Het helpt niet in het bereiken van snel resultaat en het is honderdduizenden jaren een voorwaarde voor het overleven van onze soort geweest. Maar we leven in andere tijden. Alles verandert en steeds sneller. En of we nu willen of niet, we worden er in meegenomen.

Verandering en Weerstand

Als we niet willen veranderen kunnen we ons er tegen verzetten. We gaan dan uit van wat we niet willen en bedenken daar argumenten bij. Liefst samen met anderen want dat maakt de argumenten meer legitiem. Maar er zijn situaties waarin dat lastiger is. Bijvoorbeeld in ons werk. Daar is snel resultaat belangrijk en zou het te riskant kunnen zijn om je tegen veranderingen te verzetten. Daarom is het daar beter om de argumenten te bedekken en te koppelen aan een constructieve houding. ‘We willen wel maar dat is al eens eerder geprobeerd..’ of ‘we willen wel maar wat wordt er dan precies bedoeld?’. Of een klassieker als ‘we willen wel, maar dat doen we eigenlijk al lang..’.

Vertrouwen

Met weerstand die op deze manier verpakt is, laten we niet veel zien. Alleen een behoefte aan vertrouwen. Om echt in gesprek te durven gaan over de achterliggende bezwaren hebben we eerst een gevoel van vertrouwen nodig. Eigenlijk weten we dat in ons achterhoofd misschien ook wel. Maar dat wordt pas interessant wanneer we ons gaan richten op wat we wel willen. En dat laatste hebben de meesten van ons nog niet zo goed onder de knie. Dat hebben we misschien ook nooit geleerd. En we zijn er zeker niet aan gewend om doelgerichtheid in te zetten wanneer we iets spannend vinden.

Coach Breda, Snel Resultaat & Achterliggende bezwaren

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & snel resultaat is investeren in vertrouwen. Verpakte weerstand is misschien lastig om mee om te gaan en laat wel heel duidelijk zien wat er moet gebeuren. Voordat met de betrokken medewerkers gesproken kan worden over de achterliggende bezwaren moet er eerst een basis van vertrouwen worden gebouwd. Dat is veel eenvoudiger dan het misschien lijkt. Win-win is in samenwerking altijd de sleutel. En voor win-win hoef je alleen maar te weten wat voor de betrokken medewerkers belangrijk genoeg is om ze te kunnen meenemen. En dat zijn altijd de persoonlijke drijfveren.

Drijfveren zijn per definitie de allerbeste sleutel voor het bereiken van snel resultaat.