Vaardigheden

coach Breda vaardigheden

Coach Breda & Vaardigheden

Hoe verbeter je teamprestaties? De sleutel voor betere teamprestaties schuilt in het verbeteren van onderlinge samenwerking. Dat is zo goed als onomstreden en niets nieuws onder de zon.

En vanaf daar ontstaan meestal de vraagtekens. Want hoe verbeter je de onderlinge samenwerking? Is daar dan teambuilding voor nodig? En wat is teambuilding dan? Is dat een dag iets leuks doen met elkaar? Of misschien juist een intensieve praatsessie op de hei? Gaat het om samen plezier hebben? Of juist om het samen verwerken van oud zeer om opnieuw te kunnen beginnen? En hoe levert dat dan wat op? Welke concrete verbeteringen kan u ervan verwachten

Samenwerking en individuele vaardigheden

In mijn ogen draait het verbeteren van teamprestaties om samenwerking en vaardigheden die dat mogelijk maken. Dat zijn overigens geen ‘teamvaardigheden’. Om teamprestaties te verbeteren is het cruciaal om juist in te zoomen op individuele vaardigheden. Eigenlijk is iedereen wel bekend met het profiel van een echte teamspeler. Echte teamspelers zijn sociaal, proactief, flexibel, kunnen goed luisteren, zijn doelgericht en kunnen waar nodig soepel delegeren. Om de prestaties van een team te verbeteren mogen de teamleden deze vaardigheden ontwikkelen.

Coach Breda, Vaardigheden & Ruimte en belang creëren

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & vaardigheden is belangrijk maken en ruimte creëren. Ook om de vaardigheden zoals hier boven genoemd op individueel niveau te kunnen ontwikkelen moet aan die twee voorwaarden worden voldaan. Als eerste is het dus noodzakelijk om de vaardigheden belangrijk te maken voor ieder teamlid. En ten tweede is het noodzakelijk om binnen de bestaande dynamiek ruimte te maken voor de nieuwe vaardigheden. En voor de daarbij horende nieuwe opvattingen.

Dat is overigens veel eenvoudiger dan dat het misschien lijkt. Want met een teamanalyse maak je kraakhelder wat er nodig is voor betere samenwerking. En ook welke vaardigheden dat mogelijk maken en hoe u die kan ontwikkelen. Wilt u meer weten? informeer dan naar de oplossingen van Esprit & Elan.