Doen wat Werkt…

coach breda Doen wat werkt.

Coach Breda & Doen wat Werkt

Wanneer je iemand iets vraagt krijg je bijna altijd antwoord. Het leuke van antwoorden is dat ze iets zichtbaar maken. Ze laten zien wat de ander ziet en voelt. Soms lijkt datgene wat die ander ziet op datgene wat jij ziet en dat voelt dan prettig. Soms blijkt dat de ander iets ziet wat jij niet. Of iets wat jij ziet anders ziet. Hoe ga je daar dan mee om? Wat vertelt zo’n verschil in waarneming jou? Laat het zien dat jij gelijk hebt? Of laat het juist zien dat de ander het bij het verkeerde eind heeft?

Gelijk hebben bestaat niet

Gelijk hebben bestaat niet. Niemand ziet ‘de waarheid’. Iedereen ziet maar een heel klein stukje van wat er te zien is. En dat kleine stukje wordt ook nog ingekleurd door dat wat we al dachten te weten. Wanneer iemand iets anders ziet en jou daarover vertelt, krijg je dus eigenlijk informatie. Die informatie is een soort cadeautje. Gesprekken zijn op die manier bezien informatiestromen. Mensen proberen te verwoorden wat zij zien en vertellen daarover. Soms heel helder, soms wat minder helder en soms ook uitgesproken onhandig.

Coach Breda, Doen wat Werkt

Binnen de context van coach Breda & Doen wat Werkt zijn altijd maar twee vragen aan de orde. Wat wil je bereiken en wat mag er nog gebeuren om dat te bereiken?

Wanneer je voor jezelf een beeld vormt bij wat mensen je proberen te vertellen wordt jouw inzicht groter. Wat mensen zien vertelt iets over wat voor hen belangrijk is. Vind zoveel mogelijk overeenkomsten en knoop die goed in je oren. Gebruik die overeenkomsten vervolgens als uitgangspunt om respectvol en vanuit ontspanning jouw eigen doelen te bereiken.