Verdriet als springplank voor meer geluk..(1)

coach breda verdriet

Coach Breda & Verdriet

Lang geleden ontdekte ik verdriet als springplank voor meer geluk. Na een ontlading van verdriet ontstond ruimte voor mijn zintuigen. Door de ontspanning veranderde blijkbaar voor even mijn verkokerde waarneming. Voor even zag ik veel meer. Zowel in de zin van details als in de zin van het grote plaatje. Daardoor werd ik op zo’n moment vaak gegrepen door zaken waar ik in normale doen misschien aan voorbij zou lopen. Zaken die op dat moment een enorme impact op me hadden maar die met het verstrijken van tijd weer weg leken te zakken.

Helderheid door rouw

Later ontdekte ik dat dat voor bijna iedereen geldt. Immens verdriet maakt dat we tijdelijk meer zicht krijgen op de dingen die echt belangrijk zijn in ons leven. Wanneer we geconfronteerd worden met verlies en rouw wordt het dan ook voor even makkelijker om af te stemmen op onze kerndoelen. Op de kern van ons leven en de paar zaken die er werkelijk toe doen. En voor bijna iedereen geldt ook dat we met het verstrijken van tijd weer terugvallen op onze oude patronen. Misschien is dat ook wel goed. En het zou ook een prachtig eerbetoon kunnen zijn wanneer uit het verdriet iets kiemt wat ons eigen leven verandert. Mooier maakt.

Coach Breda & Verdriet als Springplank voor geluk

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & verdriet is het beter en langer benutten van inzichten. Wanneer we de mensen waar we van houden moeten loslaten komen we voor even oog in oog te staan met de essentie van ons eigen bestaan. De inzichten die dat oplevert mogen we zo lang mogelijk in onze oren knopen. Zodat het iets bijdraagt aan de basis voor de rest van ons leven. Verdriet zou daarmee een springplank kunnen worden voor meer geluk.


Een gedachte over “Verdriet als springplank voor meer geluk..(1)

Reacties zijn gesloten.