Gedachten..

gedachten als struikelblok voor geluk

Coach Breda & Gedachten

In mijn dagelijkse praktijk zie ik veel mensen die zich afvragen waarom het zo moeilijk is om te genieten van hun leven. Vaak zijn het mensen die zich realiseren dat ze echt alles hebben wat hun hartje begeert. Mensen die niets meer zouden kunnen benoemen wat hun geluk nog completer zou kunnen maken. Maar die zelfs wanneer er geen enkele afleiding is, hun geluk niet echt kunnen voelen.

Gedachten als struikelblok

Wanneer het niet lukt om te genieten blijkt er afgezien van het moois ook altijd sprake te zijn van interne processen. Interne processen zijn binnen deze context bijvoorbeeld gedachten. Bijvoorbeeld gedachten over beslissingen uit het verleden of over dilemma’s in de toekomst. De meeste mensen zijn zo gewend aan hun gedachten dat ze zich niet realiseren dat juist gedachten een blokkade vormen voor genieten. Maar denkprocessen leiden ons af en maken dat we onze omgeving minder goed waarnemen. Ze maken ons minder gevoelig voor al het moois om ons heen. Gedachten als struikelblok voor geluk.

Coach Breda, Gedachten en Meditatie

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & gedachten is mediteren. Meditatie is de beste manier om de stroom van gedachten tot rust te brengen. Mindfulness helpt je om overal en altijd om jezelf maximaal open te stellen voor wat er om je heen te ervaren is. En als die stap misschien nog te groot is, biedt ook echt kijken, luisteren en voelen al soelaas. Wanneer we onze ogen en oren wijd openen om vol aandacht te kijken en te luisteren naar de wereld om ons heen komen we al makkelijker los van onze gedachten. Daarmee ontstaat de ruimte om te genieten van al het moois dat we anders zomaar over het hoofd zien.