Andere ogen..

coach breda kijken met andere ogen

Coach Breda & Kijken met Andere ogen

Milton Erickson was een zeer begaafd therapeut uit de twintigste eeuw. Hij benadrukte het belang voor volwassenen om weer te leren kijken zoals kinderen kijken. Kinderen zijn geïnteresseerd en nieuwsgierig. Kinderen nemen ieder detail in zich op en zoeken dan nog steeds naar meer. Volwassen mensen kijken daarentegen met verveelde ogen. We denken dat we alles zien terwijl we voornamelijk zien wat we denken te zien

Verveling doorbreken

Wanneer we na een vakantie onze voordeur weer openen en naar binnen stappen zien we ons huis bijvoorbeeld weer heel even zoals het is. Die aanblik gaat voor de meeste mensen gepaard met een heel goed gevoel. Vervolgens worden we weer in beslag genomen door allerlei andere zaken. Die vragen onze aandacht en veel van het moois in ons leven verdwijnt daarmee weer naar de achtergrond. Eigenlijk geldt dat voor heel veel in ons leven. We lopen aan schoonheid voorbij met de aanname dat we het al kennen.

Coach Breda, Kijken met Andere ogen

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & kijken met andere ogen is nieuwsgierig zijn zoals kleine kinderen nieuwsgierig zijn. Om onszelf met onze ogen te verwennen hoeven we alleen te doen wat Milton Erickson ons vertelde. Ons weer leren openstellen voor de wereld om ons heen. Daarin maakt een mental coach het verschil. Een coach leert je kijken met andere ogen. Maar soms kan ook een kort wandelingetje of een lekkere frisse neus in je eigen achtertuin al volstaan.

In mijn woonkamer staat een enorme plant. Iedere ochtend ga ik even op zoek naar de oorsprong van nieuwe blaadjes aan de vele takjes van de plant. Het zal je verbazen hoeveel positieve invloed die paar minuten op de rest van mijn dag hebben.