Vakantie..

coach breda vakantie

Coach Breda & Vakantie

Mensen die op vakantie gaan maken zich vooraf meestal voorstellingen van hoe heerlijk alles gaat worden en waar ze allemaal van gaan genieten. We vormen ons de mooist mogelijk voorstelling bij bijvoorbeeld de reis, de aankomst, de accommodatie en ons gezelschap. Dat is als een plaatje of een serie plaatjes waar we onze voorpret op baseren.  

Aannames en werkelijkheid

Nog voor aankomst op de plaats van bestemming zien we vaak al de eerste verschillen tussen deze plaatjes en de werkelijkheid. We lopen bijvoorbeeld vast in files of vertragingen op luchthavens. De keuken en het uitzicht leken in de folders toch echt veel mooier. En misschien zorgt dochterlief wel voor ongewenste spanning en irritatie omdat ze haar vriendje mist. Uitdagingen waarmee we niet hadden gerekend en waarmee we wel te maken hebben. Het succes van onze vakantie hangt af van de manier waarop we daarmee omgaan


Coach Breda, Vakantie is Leren meebewegen

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & vakantie is leren meebewegen. Uitdagingen leren ons meebewegen. Accepteren, loslaten, vertrouwen hebben en dankbaar zijn. Hoe doe je dat als je op vakantie gaat? Stel je voor hoe heerlijk het gaat worden en geniet daarvan. Om daarna alle verwachtingen los te laten. Kies eens een geheel nieuwe invalshoek. Doe zoveel mogelijk één ding tegelijk en zet daarbij je ogen en oren zo ver mogelijk open. Realiseer je dat je het gevoel bij alles wat je waarneemt bepaalt met de betekenis die je er zelf aan geeft. Daar heb je dus steeds weer zelf de hand in.

En stop met nadenken, tenslotte is vakantie vooral genieten van alles wat je ziet, hoort en voelt. Heb een lekkere vakantie of geniet lekker na van je vakantieherinneringen!