Meebewegen..

coach breda meebewegen

Coach Breda & Meebewegen

Overal om ons heen zien we mensen die lijden onder wat het leven hen heeft gebracht of misschien nog wel gaat brengen. Ik wil natuurlijk niets afdingen op dat lijden. En er is misschien wel iets te zeggen over de manier waarop we omgaan met verandering. Naarmate we ouder worden zien we dat weinig in ons leven verloopt zoals we het ons hadden voorgesteld. Onze perceptie van geluk wordt vooral bepaald door ons vermogen om effectief om te gaan met al die onverwachte wendingen.

Het Tibetaanse boek van leven en sterven

De Boeddhisten in Tibet beschouwen het leven als een aaneenschakeling van lessen in loslaten. Onverwachte of ongewenste ontwikkelingen die op ons pad verschijnen als oefeningen in ‘meebewegen’. In hun ogen zijn al deze oefeningen erop gericht om ons te leren om soepel los te laten wanneer ons leven uiteindelijk eindigt.  

Los van de wijze waarop Boeddhisten tegen leven en sterven aankijken mogen we ons afvragen of het handig is om lang te blijven hangen in iets wat voelt als tegenslag. Zodra we behendiger worden in loslaten wordt iets duidelijk aan zaken die anders lopen dan gedacht. Vaak monden ze uit in resultaten die objectief bezien niet minder zijn dan de resultaten waar we mee rekenden. 

Coach Breda, Meebewegen is Accepteren, loslaten, vertrouwen hebben en dankbaar zijn

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & meebewegen is kijken naar wat het leven jou brengt zonder je af te vragen of en wat er fout is gegaan. In de volle overtuiging dat alles in jouw leven naadloos aansluit op wat jij nodig hebt om verder te kunnen groeien. Accepteren, loslaten, vertrouwen hebben en dankbaar zijn. De vier hoekstenen van menselijk geluk.