Schrijven of contact maken..

coach breda communicatie

Coach Breda & Communicatie

Ik zie regelmatig mensen die zijn vastgelopen in het drijfzand dat schriftelijke communicatie soms vormt. In deze tijden van sms en email ligt constant het risico op de loer dat we elkaar bij wijze van spreken totaal niet volgen. Dat we proberen om met woorden zwart op wit onze mening over te brengen. En dat die zo zorgvuldig gekozen woorden totaal verkeerd worden geïnterpreteerd. Zo kunnen conflicten ontstaan en kunnen conflicten ook verder uit de hand lopen.  

Communicatie is zoveel meer dan letters alleen

Charles Dickens schreef 150 jaar geleden: ‘Electric communication will never be a substitute for the face of someone who with their soul encourages another person to be brave and true’. Distincties in wat we zien vormen met distincties in wat we horen meer dan 90 procent van onze communicatie. Dat betekent in de praktijk dat het bijna onmogelijk is om geschreven boodschappen onvervormd over te brengen. Het is zoiets als een brief met zorgvuldig gekozen woorden in een fles dobberend in een zee vol onbegrip.

Coach Breda & Communicatie: Platte tekst

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & communicatie is de meerwaarde onderkennen van persoonlijke gesprekken boven platte tekst. Wanneer je met iemand een verschil van mening hebt zie dan ook onder ogen dat een persoonlijk gesprek de beste kans biedt om een oplossing onder handbereik te brengen. Wanneer je wil dat jouw woorden echt landen is er geen alternatief. Je geeft jezelf de zo beste kansen omdat de ander niet alleen de letters en woorden ontvangt maar ook hoort en ziet wat je ermee bedoelt. Omdat non verbale communicatie en intonatie in tegenstelling tot woorden, een allesbepalende invloed hebben.