Keuzestress..

coach breda keuzestress

Coach Breda & Keuzestress

We zien in Nederland veel dertigers die gebukt gaan onder keuzestress. Hoogopgeleide jonge mensen die zich afvragen waar ze nu in hemelsnaam voor moeten kiezen. Omdat ze bang zijn om de verkeerde keuze te maken. De Universiteit van Amsterdam heeft licht op de zaak laten schijnen met een praktijkonderzoek. Daaruit blijkt dat driekwart van de hoogopgeleide ondervraagden min of meer last heeft van de overvloed aan keuzemogelijkheden

Wensen vs Normen

Wie beter kijkt ziet dat de term ‘keuzestress’ de lading onbedoeld perfect dekt. Keuzestress komt namelijk voort uit de frictie tussen wat iemand diep van binnen is of wil worden en de waarden en overtuigingen die hij of zij op onbewust niveau hanteert. Die waarden en overtuigingen worden voor iedereen al vroeg gevormd door je omgeving. Omgeving is hier het complex van bijvoorbeeld gezin, familie, sociale of religieuze gemeenschappen, verenigingen, leraren en vrienden. De meningen van al die mensen wegen dus onbedoeld mee in het maken van een keuze.

Coach Breda, Keuzestress en diepste verlangen

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & keuzestress is focussen op wat je het zelf het allerliefste zou willen. In mijn ogen leven we in een tijd waarin we alle kansen hebben om ons af te vragen wat we zelf werkelijk graag willen. En we hebben ook nog bijna onbeperkte mogelijkheden om onze verlangens vervolgens handen en voeten geven. Daar past bij dat we leren om verantwoordelijkheid te nemen. Om onder ogen te durven zien dat we onze oren niet te veel mogen laten hangen naar wat anderen verwachten. Dat we ons eigen leven mogen leiden en ons gevoel mogen volgen. En als we dat doen kunnen we nooit te veel opties hebben.