Doelen bereiken..(2)

coach breda doelgerichtheid

Coach Breda & Doelgerichtheid

Vandaag las ik in de Volkskrant een interessante analyse van het succes van Oranje. In dat artikel werd beschreven wat Marco van Basten motiveert. ‘Niet de angst voor een nederlaag, maar het verlangen naar een overwinning’. Dus het streepje onder wat je wil bereiken in plaats van jezelf richten op wat je wilt proberen te vermijden.

Vorige week lichtte ik al een klein tipje van de sluier op rond het verschil tussen de intentie om iets te bereiken versus de intentie om iets te vermijden

Precies weten wat je wel wil

Ik zie relatief weinig mensen die in staat zijn om consequent te benoemen wat ze willen bereiken. Daarentegen benoemen de meeste mensen vaak automatisch wat ze allemaal niet willen. Veel mensen zijn er ook aan gewend om zich te beperken tot wat ze niet willen. Maar weten wat je niet wilt veroorzaakt vooral verwarring en incongruentie. Geen handig uitgangspunt dus wanneer je wilt pieken.  

In hetzelfde Volkskrant-artikel staat ook dat de grootste verdienste van dit Nederlands elftal is ‘dat het in staat is gebleken om zoveel mensen plezier te schenken’.  

Coach Breda & Doelgerichtheid

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & doelgerichtheid is opletten hoe succes tot stand komt. Voor wie goed kijkt naar de processen en het behaalde resultaat, goed luistert naar de woorden van dit team en in staat is om het te vertalen naar zijn eigen situatie is er ongetwijfeld nog veel meer te halen dan uitsluitend plezier.  

Als je dit leest en het raakt je, dan kan je natuurlijk ook bellen voor een afspraak. Je zal zien dat dit je houvast geeft!