Overtuigingen..

coach breda belemmerende overtuigingen

Coach Breda & Belemmerende overtuigingen

Ik fietste net met mijn zoon naar het dagverblijf. Een prachtig zomerochtend, de geur van Zwitsal en pas gemaaid gras, het geluid van vogels en een frisse ochtendbries in mijn gezicht. 

Op de weg terug zag ik een groot reclamebord met het cijfer dertien. Door mijn hoofd flitste direct het beeld van Johan Cruijff. In de sfeer van totale euforie, na de overwinning op Italië, verstapte Tom Egbers zich even door de komende wedstrijd tegen Frankrijk op vrijdag 13 juni, met een somber gezicht, aan te duiden als ‘een wedstrijd op vrijdag de dertiende’… 

Gedachten bepalen waarnemingen

Cruijff repliceerde direct: ‘Nee joh, dat brengt geluk’; ‘je moet gewoon denken dat dat je geluk brengt en dan gebeurt dat ook’.  

Een van de uitgangspunten in NLP is dat onze gedachten op onbewust niveau onze waarneming bepalen. Wat verandert er in jouw leven als je nooit meer zou denken aan negatieve concepten als bijvoorbeeld ‘vrijdag de dertiende’. Wat zou er kunnen gebeuren wanneer je in plaats daarvan alleen nog vertrouwen zou voelen; kracht; onbegrensde energie en humor.  

Coach Breda & Belemmerende overtuigingen

Doen wat Werkt! binnen de context van coach Breda & belemmerende overtuigingen is inzien dat we met onze gedachten onze werkelijkheid vormgeven. Al aan het begin van de vorige eeuw liet James Allen ons in ‘As a man Thinketh’ zien hoe bepalend gedachten zijn voor de kwaliteit van ons leven. James Allen zag het als een moestuin waarin goede vruchten alleen kunnen voortkomen uit goede gedachten. Het was volgens hem dus zaak om het onkruid zoveel mogelijk te verwijderen.  

Het was Cruijff zelf die ooit stelde:‘Van Italië kan je niet winnen, alleen maar verliezen’. Dat is ‘onkruid’. Aan het spel van het Nederlands elftal was gisteren goed te zien dat ze niet langer luisteren naar deze overtuiging: Dat onkruid is blijkbaar met wortel en al uit hun moestuintjes getrokken.