Genieten..

coach breda genieten

Coach Breda & Genieten

Het is al dagenlang prachtig zomerweer! Een lente om de vingers bij af te likken. Zomerse kleuren en geuren, zomerse geluiden en de warme zon op je huid. En dankzij onze ‘zomertijd’ schijnt het zonnetje tot in de avond. Dus zelfs als je moet werken is er na kantoortijd voldoende gelegenheid om ervan te genieten.

Proberen te genieten..

Gisteren sprak ik iemand die dat nog niet zo makkelijk vond. Omdat zijn agenda zo vol was ging het mooie weer als het ware aan hem voorbij en dat vond hij vreselijk. Het gaf hem het zelfde gevoel als moeten nablijven op school. Voor straf niet mee mogen doen. Omdat hij iets verkeerd had gedaan. Na werktijd deed hij dan nog wel zijn uiterste best om te genieten en in te halen wat hij voor zijn gevoel gemist had. En door de moeizame aanloop was het nog niet makkelijk om zijn gedachten er echt bij te houden. Dus ook dat wilde nog niet echt lukken.

Coach Breda & Genieten

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & genieten is al je aanacht richten op het hier en nu. Genieten, hoe werkt dat eigenlijk. Sommige mensen lijken overal en altijd te kunnen genieten. Wat die mensen gemeen hebben is dat ze in het ‘nu’ kunnen zijn. Ze hebben geen plaatje van wat er allemaal zou moeten zijn; geen innerlijke stemmetjes die je bezig kunnen houden met advies of commentaar. Geen gedachten of gevoelens over wat geweest is of wat nog gaat komen. Niets.

In plaats daarvan zetten ze al hun ‘ontvangers’ zo ver mogelijk open om alles wat het ‘nu’ biedt optimaal te kunnen zien, horen en voelen.