Verschillen? Of overeenkomsten..(2)

coach breda verbondenheid

Coach Breda & Verbondenheid

In mijn praktijk kom ik regelmatig mensen tegen die zonder dat ze dat zien, ten prooi zijn gevallen aan een focus op verschillen. Mensen die over alle overeenkomsten heen kijken en steeds opnieuw struikelen over een shortlist met verschillen. Mensen die van elkaar houden en vaak ook niet zonder elkaar kunnen en die door omstandigheden toch niet meer in staat zijn om te zien wat nu de essentie van hun liefde was. 

Oude wijn en nieuwe zakken

Soms bestaan die omstandigheden uit een zware periode in hun leven, misschien een crisis en soms ook is het omdat ze elkaar onderweg uit het oog zijn verloren. Omdat ze niet wisten wat te doen, wanneer ‘houden van’ een werkwoord wordt.

Uit elkaar gaan kost veel en lost niet per definitie alles op. Kinderen dragen de emotionele gevolgen van een scheiding een groot deel van hun leven met zich mee. Wat levert het onder aan de streep op? Zelfs al pakt de boedelscheiding goed voor je uit: Je neemt altijd jezelf mee. Problemen kleven zelden alleen aan de ander. Wat er voor jou te leren viel kom je dus waarschijnlijk weer opnieuw tegen.

Coach Breda & Verbondenheid

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & verbondenheid is opruimen wat in de weg staat en al je energie richten op ‘samen’. Wanneer partners besluiten dat ze toch samen door willen geldt zeer nadrukkelijk ‘Doen wat Werkt!’. Samen andere dingen doen, zodat je andere dingen gaat denken en iets anders gaat voelen werkt. Kijken naar elkaar met de intentie om alle overeenkomsten opnieuw te zien en te koesteren werkt. Je focus richten op de dingen die je vroeger samen deed en die symbool staan voor je liefde werkt. Die dingen zo vaak mogelijk doen werkt.  

Ik zag vorige week een bijzondere film, Paris, je t’aime, waarin onder andere dit verhaal werd verteld en ik voelde hoop. Want ik ben vast niet de enige die het gezien heeft.