Ontwikkelen

coach breda ontwikkelen

Coach Breda & Ontwikkelen

Soms zie je jezelf iets doen of hoor je je jezelf iets zeggen waarvan je intuïtief weet dat het je niet verder zal helpen. Als je het aandurft om wat beter naar jezelf te kijken, zie je dat er een patroon in zit. Je doet het vaker, onbewust of misschien soms ook wel tegen beter weten in. Hoe werkt zoiets nou precies? 

Om te beginnen onderscheiden we ‘wat je voelt’, van ‘wat je denkt’ en van ‘wat je doet’. Deze drie processen beïnvloeden elkaar. Als je aan iets denkt, voel je iets en zal je iets doen dat daarbij past. Als je iets voelt zullen je gedachten een bepaalde kant uitgaan. En daar komt dan gedrag uit voort dat daar weer bij past

Semipermanente verbindingen

Als kind maken we verbindingen tussen wat we ervaren, hoe we moeten reageren en hoe dat voelt. Die verbindingen slaan we vervolgens op. Zo leren we onnoemelijk veel zinvolle dingen die we ons leven lang benutten. Maar ook minder zinvolle verbindingen blijven zo soms een mensenleven lang behouden. Bijvoorbeeld reacties op heftige ervaringen die gepaard gaan met een gevoel van angst, boosheid, verdriet, pijn of schuld. Op dat moment, als jong kind, is zo’n reactie het beste wat we beschikbaar hebben. En zo’n reactie slaan we dan ook op voor wanneer dat weer van pas mocht komen in de toekomst.

Vanaf dat moment komt iedere keer als er iets gebeurt dat er voor jou uitziet als, klinkt als of voelt als die eerste gebeurtenis die allereerste reactie weer naar boven. En iedere keer dat dit jou overkomt bevestig je het patroon en voelt het sterker en logischer. Ook als je al lang volwassen bent gaat dit gewoon door. Het voelt als een stukje van jezelf. Totdat je begint te zien dat het soms onhandig is en je jezelf begint af te vragen waarom je er zo vast in zit

Coach Breda & Ontwikkelen

Ik zie met grote regelmaat mensen die tegen dit fenomeen aanlopen. Het zijn zonder uitzondering personen die als professional en als mens al een hoog niveau hebben gehaald en zich afvragen wat nou maakt dat ze over dit stukje van hun gedrag geen controle hebben. Stuk voor stuk zien ze ook dat de kwaliteit van hun leven een nog hogere vlucht zal nemen wanneer ze hier grip op krijgen.  

Doen wat Werkt binnen de context van coach Breda & ontwikkelen begint met zelfreflectie. Zelfreflectie wijst je de richting en een PowerScan en PowerCoaching zijn de meest effectieve en efficiënte sleutels: Oude emoties in een handomdraai loslaten en ‘nog iets verder ontwikkeld’ lekker verdergaan met je leven. Raakt dit jou, bel dan voor een afspraak.